Hvornaar skal jeg Transplant Min haveplante?

En tommelfingerregel til omplantning nogen form for anlæg er:


Det bedste tidspunkt at omplante en plante er, når det er mest hvilende.
Denne regel virker simpelt nok, og for de fleste planter, er vækstdvale i foråret, inden bladene vises, eller i sensommeren eller det tidlige efterår, når de bliver klar til deres vintersøvn. For de af os i koldt klima, tager vi chancer Ved plantning senere end i begyndelsen af ​​november.

Men så simpelt er det generelle regel er, at der er forbehold og undtagelser med særlig planter.

Tag et træ som magnolia, f.eks. Disse blomstrende træer er meget populære for deres duftende store blomster og smukke blade. Northern haver som regel er nødt til at nøjes med nogle af de mindre sorter som M. stellata eller Magnolia x soulangiana i stedet for den statelige M. Grandiflora. For den nordlige haver, som i Ohio foråret er det bedste tidspunkt at plante disse træer med deres lavvandet, kødfulde rødder. Det giver tilstrækkelig tid for træet at bosætte sig i, inden jorden fryser.
Tidlige forår Magnolia stellata

Horticultural råd til Magnolias

Nogle planter gå i dvale i løbet af sommeren, såsom tyske Iris, og de er mest splittede og transplanteret i midten til slutningen af ​​juli.
Horticultural råd for tyske Iris

Pæoner er lange levede planter, og de bryder sig ikke om omplantning, men en af ​​de bedre tider for at flytte dem til et nyt sted i haven, er i august. De har kødfulde rødder med stigende punkter kaldes \ "øjne \", og dette trasnplant tidsplan giver rødderne tid til at bosætte sig i og til at vokse gennem den tidlige vinter, og slutningen af ​​vinteren til at etablere godt. Du vil stadig ikke se godt blomstre til næste år eller to, men efter deres mukker periode, giver pæoner dig den blomstrer de er kendt for ... og varig skønhed i mange år.

Horticultural råd til pæoner

Foto: katmystiry fra morguefile.com


Min plante profiler til:
Iris er en stjerne staude.
Duftende lyserøde pæoner i fuldt flor

Pæoner i min have
Magnolia stellata for Northern gartnere.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~ / / ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
© 2011 skrevet til Ilona Have Tidende. En fremragende blog.

Ingen kommentarer: