Tool-beslutningsproces og koed-aedende

Knoglerne tilhørte en ged mellemstore og en ko mellemstore dyr

Forskere har fundet beviser for, at hominins - tidlige menneskelige forfædre - brugt sten værktøjer til at kløve kød fra dyr knogler mere end 3,2 millioner år siden.

Det skubber tilbage tidligst kendte værktøj anvendelse og kød-ædende i sådanne hominins med mere end 800.000 år.

Knogler fundet i Etiopien viser udskæringer af sten og tegn på, at knoglerne magt blev brudt for at fjerne Marv.

Den forskning, i tidsskriftet Nature, udfordringer flere forestillinger om vores forfædres adfærd.

Tidligere ældste kendte anvendelse af stenredskaber kom fra den nærliggende gona region i Etiopien, der går tilbage til omkring 2,5 millioner år siden. Dette tyder på, at det var vores mere direkte forfædre, medlemmer af vor egen slægt Homo, som var den første til at bruge værktøjer.

Men det markerede knogler blev fundet i Dikika regionen, med deres alder bestemmes ved dating den nærliggende vulkansk sten - til mellem 3,2 millioner og 3.400 tusind år siden.

Et batteri af test viste, at de nedskæringer, var skrammer og ridser, før de forstenede knogler, og en detaljeret analyse selv, at der var bits af sten, der indgives i en af nedskæringer.

I Lucy's hænder

Den eneste hominin arter kendt fra Dikika region på det tidspunkt var Australopithecus afarensis, de arter, repræsenteret ved den berømte \ "Lucy \" fossil, og en, der er antaget at være en direkte forfader til Homo og dermed os.

Men Lucy og hendes samtidige blev anset for at være vegetarer, og mange havde antaget, at værktøjet anvendes opstod kun i senere, Homo arter.

Undersøgelse medforfatter Zeresenay Alemseged, den palaeoanthropologist fra California Academy of Sciences i San Francisco, der fører et stort forskningsindsats i regionen, sagde, at finde vælter meget af, hvad der var tænkt A. afarensis.

\ "I 30 år har ingen været i stand til at sætte sten værktøjer i deres hænder, og vi har gjort det for første gang, \" siger han til BBC News.

\ "Vi viser for første gang, at sten redskab brug ikke er enestående for Homo eller Homo-beslægtede arter - vi har A. afarensis nu opfører sig som Homo på en måde, både ved at anvende værktøjer og spise kød. Det er en anden egenskab, som kan gøre det muligt os til at linke A. afarensis-slægten Homo. \ "

Konklusionerne er imidlertid baseret på et lille antal af ben, og afledningen af sten værktøj der gøres brug indirekte: ingen værktøjer der reelt blev fundet på stedet. Det betyder, er det fortsat uklart, om A. afarensis rent faktisk har foretaget de værktøjer fra større bits af sten, eller bare brugt skærpet fragmenter, der blev fundet.

'Big historie'

Både Alemseged og Shannon McPherron, en arkæolog fra Max Planck Institute of Evolutionary Anthropology i Leipzig, Tyskland og ledende forfatter af undersøgelsen, siger, at den næste opgave er at vende tilbage til regionen og holde udkig efter beviser til at binde op på historien.

De håber at fastslå, at det i virkeligheden var A. afarensis, der anvendes redskaber, snarere end nogen andre arter, der endnu ikke er fundet i regionen.

\ "Det er altid svært at associere en adfærd med en bestemt hominin forklarede \" Dr. McPherron til BBC News.

\ "Vi er aldrig så heldig at finde en hominin død med arkæologi i sin hånd. \"

Analysen viste de nedskæringer blev afgjort ved sten, der ikke skyllevæsker

Men mere end det, holdet ønsker at søge værktøjer og eventuelle beviser for deres fremstilling, at finde, hvad slags redskaber A. afarensis slagteren faktisk havde.

Den tidligere rekord-holdere til ældste stenredskaber syntes relativt avanceret, dr McPherron forklarede, så eksperter har gættet for nogen tid, at mindre avancerede værktøjer vil blive fundet.

\ "Hvad kan vi nu tænker på, er en forholdsvis længere tid, når disse hominins var at eksperimentere med sten, måske ved hjælp af naturligt forekommende flager, \" siger han.

\ "Men på et punkt, de ville 'begyndt at gøre deres egne. Hvad vi skal gøre er at udfylde denne periode. \"

Chris Stringer fra Natural History Museum i London advarer mod at gøre faste konklusioner om udviklingen af værktøjet brug, da det begrænsede antal genstande fra den aktuelle finde.

\ "Vi har at være forsigtige, at disse er blot et par af ben med, hvad der synes at være skåret mærker på dem, man gerne vil have sten værktøjer, som knytter with dem til really klinke det tilfælde, \" han fortalte BBC News.

Men han er enig i, at skubbe den første kendte datoen for værktøj brug tilbage med næsten en million år er, uanset, \ "en stor historie \".

\ "Det tyder på, at kød-ædende og slagterbutik adfærd er præ-menneskelige - det er en nedarvet adfærd, og som sådan det giver en interessant perspektiv på Australopithecines, at vi ikke havde før, \" siger han.

\ "De syntes at være vegetar og mangler væsentlige aspekter af menneskelig adfærd, og i en vis forstand ville bringe dem lidt tættere på os. \"

Ingen kommentarer: