Sass til Khader: Du kan blive minister hos os


Socialdemokraterne er åbne for at tilbyde Ny Alliance ministerposter. Det får Anders Fogh Rasmussen (V) mere svært ved på grund af Pia Kjærsgaard (DF). Mens Anders Fogh Rasmussen (V) og Bendt Bendtsen (K) har brugt weekenden på at advare borgerlige vælgere om at stemme på Ny Alliance og deres formand, Naser Khader, så er både Socialdemokraterne og de radikale åbne over for et regeringssamarbejde med Ny Alliance.

»Vi siger, at de radikale, Konservative og Ny Alliance er oplagte at indgå samarbejde med. Vi har også sagt, at vi gerne vil samarbejde tæt. Kan det så også være et regeringssamarbejde? Ja, det kan det godt«, siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S).

Ny Alliance kan altså få ministerposter i en regering ledet af S?

»Ja, det vil vi da ikke afvise«, siger Sass Larsen.

Mere at byde på
Han mener, at Socialdemokraterne har mere at byde på for Ny Alliance, end regeringspartierne har. Allerede i valgkampens første fase har Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, og Naser Khader udstillet deres uenigheder og trukket fronterne skarpt op på asylspørgsmålet især.

»Hvis Fogh vil tilbyde ministerposter, skal Pia Kjærsgaard (DF) og Naser Khader (NA) sidde i samme regering. Og det ville da være festligt, men det kan Fogh ikke tilbyde, for det vil Pia Kjærsgaard aldrig acceptere. Hvem kan så tilbyde det? Det kan Socialdemokraterne«, siger Henrik Sass Larsen.

Der er på venstrefløjen ikke samme forhindring for at lukke Ny Alliance ind i en regering, fordi både S og R er åbne over for regeringssamarbejdet med Khader.

»Der er ingen grund til at udelukke noget på forhånd. Vi går efter en regering, der er uafhængig af Dansk Folkeparti og er forankret i midten«, siger næstformand Morten Østergaard (R).

Er der nogen diametrale forskelle, der skiller radikale fra Ny Alliance?

»Som en naturlig konsekvens af, at det er to forskellige partier, så er der også forskelle. Som eksempel kan jeg nævne, at vi har en grøn skattereform, der er fuldt finansieret og socialt afbalanceret - det er mere, end man kan sige om Ny Alliances. Og så går vi ind for et fuldt og helt medlemskab af EU«, siger Morten Østergaard.

Ingen kommentarer: