Dansk Folkeparti afviser blankt konservativ plan


Dansk Folkeparti kan ikke se, hvorfor flere konservative ønsker et andet flertal end VKO. Næstformand Peter Skaarup advarer mod at satse på Ny Alliance.
»Det lyder helt urealistisk«.

Det siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, til, at en række konservative og en enkelt venstremand gerne vil fri af det tætte samarbejde med Dansk Folkeparti og i stedet finde flertal med Ny Alliance og de radikale.

»Vi advarer mod, at centrale dele af regeringens politik skal findes med vekslende flertal. Det vil være meget besværligt og betyde, at man må gennemføre en politik, som stritter i forskellige retninger«, siger Peter Skaarup.

Ikke praktisk muligt
I dagens Berlingske Tidende ser trafikminister Jakob Axel Nielsen (K) det ligefrem som »en drømmesituation«, hvis Venstre og de konservative både har en flertalsmulighed med Dansk Folkeparti og med Ny Alliance og de radikale.

Men at det skulle være en drøm, forstår Peter Skaarup ikke.

»På mange områder står Ny Alliance og de radikale for det modsatte af det, som Dansk Folkeparti og regeringen har gennemført. Det gælder både retspolitikken og udlændingepolitikken«, siger Peter Skaarup, som også fremhæver sagen om afviste asylansøgere, som et område, hvor partierne er delte.

»Det er ikke praktisk muligt at gå fra den ene side til den anden. Hvis man med Ny Alliance aftaler at afskaffe asylcentrene, mens man med Dansk Folkeparti beslutter, at de afviste asylansøgere skal blive i centrene. Det er helt urealistisk«.

Samarbejder med alle
Peter Skaarup siger, at han holder sig til, at den konservative leder, Bendt Bendtsen, har betegnet Ny Alliance som »mere rød en blå«, og at Dansk Folkeparti og regeringen har er lavet »en bunke gode resultater«.

Vil det sige, at du afviser at sidde i regering med Ny Alliance?

»Jah.. (griner)... det er svært at forestille sig. Det vil være svært at bygge bro mellem holdningerne, og Ny Alliance har holdninger, som er i direkte modstrid med det, vi vil. Men vi samarbejder med alle. Vi vil ikke - som nogle - holde nogen partier uden for indflydelse, vi samarbejder med alle«.

Ingen kommentarer: