Politiet slår ring om statsministeren


Politiet er i højeste alarmberedskab, når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i dag kommer til Svendborg på sin valgturné landet rundt.

Belært af erfaringerne fra valgkampen i 2005, hvor statsministeren blev verbalt overfaldet og truet af aggressive og højtråbende autonome demonstranter i gågaden, tager politiet ingen chancer med sikkerheden, skriver Fyns Amts Avis i dag.

"Vi har folk på plads allerede fra middagstid. Vi bevogter Hotel Svendborg, hvor han starter og slutter sin løbetur i eftermiddag," oplyser lederen af vagtcentralen hos Fyns Politi, vicepolitiinspektør Torben Schultz-Pedersen.

Ingen aflysninger
Sammen med sikkerhedsfolk fra PET er politiet med hele vejen på Anders Fogh Rasmussens løbetur "den ekstra kilometer", som han har gjort til en daglig stunt under valgkampen. I 2005 måtte han aflyse sin løbetur i Svendborg, fordi det var for farligt. Men det er der ingen planer om denne gang.

Statsministeren skal holde aftenpassiar på Naturama, er politiet også til stede der?

"Ja, vi er også på Naturama," siger Torben Schultz-Pedersen og tilføjer:

"Vi er så tilstrækkeligt mange, at vi kan håndtere situationen, og vi vil forsøge at skaffe statsministeren sådanne forhold, at han kan holde sin tale, så folk kan høre ham. Det er målet."

Da statsminister Anders Fogh Rasmussen ville holde sin tale på Gerritsplads i Svendborg under valgkampen i januar 2005, blev han totalt overdøvet af de autonome demonstranter, der kaldte ham "morder" på grund af den danske deltagelse i Irakkrigen. Det udviklede sig så dramatisk, at fire demonstranter blev anholdt og lagt i håndjern, mens en synligt rystet statsminister blev bragt i sikkerhed på Hotel Ærø, hvor Venstre havde indlogeret sig.

Ingen kommentarer: