Vestjyske kristendemokrater vil af med Bodil Kornbek


Kristendemokratiske lokalpolitikere og menige medlemmer i Vestjylland kræver, at Bodil Kornbek trækker sig som partileder, og at partiet drejer til højre. Bodil Kronbek afviser at trække sig.

Partiets vestjyske lokalpolitikere krævede tirsdag aften på et møde med partiledelsen i Aulum ved Herning af Bodil Kornbek, at hun stiller sin formandspost til rådighed, så partiets hovedbestyrelse kan indsætte en ny leder midlertidigt eller straks indkalde til et ekstraordinært landsmøde.

"Vi mener, at hun skal trække sig som landsformand. Valgkampen er slået fejl. Den var en fiasko, og det må vi tage til efterretning," sagde Kristendemokraternes Kristian Ahle.

Kristian Ahle, der sidder i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, sagde også, at Kristendemokraterne må vende blikket mod "blå stue", og han understregede, at det er vigtigt, at de kristne grundværdier kommer mere i fokus.

Også næstformænd skal gå
Også Kornbeks to næstformænd, tidligere folketingsmedlem Mogens Nørgård og Tove Buch skal gå, kræver vestjyderne ifølge et af partiets tre byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern, Kristian Ahle.

På dagens møde vil de vestjyske lokalpolitikere også kræve, at partiet ændrer kurs, så støtten fremover gives til borgerlig side i erkendelse af, at det var en fejl at pege på Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt som statsministerkandidat.

"Jeg forstår godt, at der er uro. Vi er alle skuffede oven på det her valgnederlag," sagde Bodil Kornbek blandt andet i et interview med TV 2/Nyhederne, hvor hun i samme åndedrag afviste, at hun trækker sig fra formandsposten.

Efter mødets slutning sent tirsdag aften fastslog Bodil Kornbek på ny, at hun fortsat er formand for Kristendemokraterne.

Ingen kommentarer: